Please enable JS

Olomoucká personální agentura WOLIP získala ocenění Manage HR

Olomoucká personální agentura WOLIP získala ocenění Manage HR
Olomoucká personální agentura WOLIP získala ocenění Manage HR
07. Duben 2023

S radostí bychom Vám chtěli oznámit, že prestižní zahraniční časopis Manage HR Magazine ocenil naši firmu jako jednu z deseti nejlépe se rozvíjejících společností se zaměřením na RPO v Evropě! 

Časopis Manage HR je tištěný a digitální časopis, který se zaměřuje na oblast lidských zdrojů a vše, co je s tím spojené. Jejich cílem je podpořit organizaci firem tak, aby hrály strategickou roli a využívaly svůj talent k posouvání se vpřed. Přináší nejnovější zprávy ze světa HR, technologické poznatky, názory odborníků, pořádají konference a podílejí se na vývoji jak velkých tak malých firem. 

Článek, který se v periodiku objevil, popisuje naše inovativní přístupy ke zlepšování náboru nových zaměstnanců a jejich pozitivní vliv na naše klienty. Jsme jedinou oceněnou firmou z České republiky, čehož si nesmírně vážíme. Je nám ctí být součástí této skvělé, talentované komunity, která svým klientům nabízí špičkové služby a inovativní řešení náboru zaměstnanců.

Článek s titulkem: „WOLIP - Personální agentura, která v České republice nemá konkurenci“ si můžete přečíst na tomto odkazu. Dozvíte se v něm naše cíle, jak fungujeme, ale i naše plány do budoucna. Článek se povedl a rozhodně stojí za přečtení! Jeho českou verzi jsme Vám vložili níže.

Jsme velmi nadšení z tohoto ocenění, a plně za něj vděčíme našim zkušenostem, skvělým zaměstnancům a neúnavné práci. Doufáme, že nás tato cena posune zase o krůček dál ve zlepšování našich služeb a klienti budou stále nadšení. Děkujeme mnohokrát.  

Těšíme se na další rozvoj naší společnosti a spolupráci se skvělými klienty a uchazeči. Váš WOLIP

 

Personální agentura, která v České republice nemá konkurenci

Česká republika má v současné době jednu z nejnižších nezaměstnaností na světě. Firmy mají omezený počet nových uchazečů o zaměstnání, a to činí zaměstnavatelům při náboru značný problém. Pracovních míst je stále více, ale kandidátů málo. Firmy se tedy snaží přilákat kandidáty všemi možnými způsoby. Už nezáleží jen na platu, ale také na benefitech, pracovním prostředí, bezpečnosti nebo celkové vizi společnosti. Všechny tyto věci se musí promítnout do náboru a firmy soutěží, která z nich přiláká více kandidátů. 

A zde přichází společnost WOLIP. Česká personální a poradenská agentura se sídlem v Olomouci se zabývá náborem v celé jeho šíři. Mezi její služby patří  spolu s náborem a HR marketingem i kariérní poradenství, Master Vendor, RPO nebo Outplacement. Jednoduše řečeno - firma pokrývá veškeré náborové služby pro firmy. WOLIP má za sebou 20 let zkušeností s jedinou vizí - budovat pevné vztahy s klienty a kandidáty, které jsou založeny na vzájemné důvěře a respektu. Šíře činností, které WOLIP poskytuje napříč sektory, je zcela unikátní a v České republice jen těžko hledá konkurenci.

Budoucnost RPO a získávání talentů

Společnost WOLIP si z celé své agendy nejvíce cení RPO. Díky dlouholetým zkušenostem se dokáže přizpůsobit různým firmám a pomoci jim s náborem na míru. Díky tomu, že tým WOLIP pravidelně navštěvuje společnosti, se kterými spolupracuje, a stává se tak plnohodnotnou součástí jejich provozu, může vybírat kandidáty, kteří souzní s firemní kulturou a dokonale zapadnou do firemního týmu.

WOLIP přebírá za klienty celý proces náboru, z čehož těží především firmy, které nemají čas se náboru věnovat nebo jej chtějí svěřit profesionálům. V rámci RPO WOLIP pokrývá propagaci značky, nábor a headhunting, vede předvýběrová řízení, pohovory s kandidáty, připravuje pracovní smlouvy, stará se o aktivity před nástupem a při nástupu a doprovází kandidáty během prvního dne v práci a po celou zkušební dobu.

Hlavní výhodou je přítomnost personalistů WOLIP ve společnostech a jejich schopnost vybrat tak nejvhodnější kandidáty. Díky jejich zkušenostem z jiných firem mají náborový proces pod palcem a dokáží ho efektivně urychlit a zkvalitnit, čímž klientům ušetří nemalé finanční prostředky. 

"Naším cílem je dlouhodobá spokojenost klientů i uchazečů. Snažíme se náborový proces zrychlit a zjednodušit. Odbouráváme nervozitu při pracovních pohovorech a obsazujeme lidi tam, kde se mohou nejlépe realizovat," říká Hana Macková, generální ředitelka společnosti WOLIP

Překlenutí rozdílu mezi náborem a marketingem

WOLIP je jednou z mála společností, které se podařilo překlenout propast mezi náborem a marketingem. Veškeré marketingové aktivity jsou specificky přizpůsobeny požadavkům klienta, protože potřeby každého zaměstnavatele se liší. WOLIP připravuje komplexní strategii náborové kampaně, která klientovi poskytne kompletní služby v oblasti personálního marketingu, marketingového mixu, vizuálního a grafického obsahu, tónu prezentace firmy, rozpočtu a načasování marketingových aktivit. 

Protože úspěšný nábor vyžaduje silnou marketingovou strategii, umožňuje společnost WOLIP svým klientům využívat různé platformy a převzít kontrolu nad image své značky prostřednictvím online, offline a outdoorové reklamy. WOLIP ví, že se náborový marketing přesouvá na kanály sociálních médií, jako jsou Facebook, Instagram, Tiktok a LinkedIn. Proto kromě klasických pracovních inzerátů aktivně využívá i tyto platformy.

Klienti společnosti WOLIP zároveň oceňují službu Master Vendor. V České republice je běžné, že výrobní závody spolupracují s několika personálními agenturami najednou, což je časově i organizačně náročná agenda. WOLIP nabízí netradiční, ale velmi výhodné řešení. WOLIP jako Master vendor koordinuje a řídí služby ostatních personálních agentur, a to tak, že předem vybírá kandidáty a předkládá klientovi pouze nejvhodnější portfolio potenciálních budoucích zaměstnanců. Tím šetří čas a peníze jak společnosti, tak kandidátům i agenturám.

WOLIP se mimo jiné nebojí ani koučování, mentoringu nebo workshopů na míru. Disponuje psychodiagnostikou, která měří vyhoření zaměstnanců. V letošním roce WOLIP zorganizoval outplacementový projekt pro významnou firmu v Olomouckém kraji, která propustila třicet procent svých zaměstnanců. WOLIP pomohl výrazně zjednodušit proces a umožnil hladký přechod zaměstnanců do jiných společností.

"Naše práce je velmi náročná, ale baví nás. Nenudíme se, a to nám dodává kouzlo. Neustále hledáme způsoby, jak se zlepšovat a dělat věci efektivněji a lépe. Vždy ale pracujeme s lidmi a pro lidi a jsme hrdí na dobrou práci, kterou děláme," říká Macková. 

Díky svým inovativním hodnotám a nabídce se WOLIP stal poskytovatelem služeb se zaměřením na HR marketing. V budoucnu chce otevřít novou pobočku v Turecku. Rozvojem služby relokace ex-pat (pomoc zahraničním zaměstnancům při začátku života v nové zemi) pro klienty a expanzí na netradiční trhy se chce společnost WOLIP etablovat jako globální značka v oblasti lidských zdrojů.


Kontaktujte nás

Odesláním souhlasím, aby společnost WOLIP s.r.o. jako správce zpracovávala moje osobní údaje v rozsahu uvedeném v tomto formuláři za účelem zodpovězení dotazu. Další informace ke zpracování naleznete v informacích o ochraně osobních údajů.