Please enable JS

Přehled zemí s nejnižšími mzdami

Přehled zemí s nejnižšími mzdami
Přehled zemí s nejnižšími mzdami
08. Červen 2023

Výše mezd v rozličných zemích hraje důležitou roli zejména ve kvalitě života místních obyvatel. Zatímco některé státy se mohou pyšnit vysokými mzdami a silnými ekonomikami, jiné se potýkají s nízkými platy a omezenými příležitostmi. Která země je na tom úplně nejhůř? V tomto článku se podíváme na top 20 zemí s nejnižšími mzdami na základě průměrného měsíčního platu v českých korunách.

 

  1. Kuba - Kuba se umisťuje na prvním místě na našem seznamu s průměrnou měsíční mzdou ve výši 1 110,75 Kč. Navzdory dosti nízké mzdě má Kuba bohatou kulturu a historii. Přestože jsou mzdy na Kubě nízké, státní systém zajišťuje základní sociální jistoty, jako je bezplatné zdravotnictví, vzdělání a základní potravinové produkty pro obyvatele. Kuba také láká turisty svou krásnou přírodou, plážemi a historickými památkami.
  2. Kongo - Na druhém místě se nachází Kongo s průměrnou měsíční mzdou 1 969,19 Kč. Kongo je zemí bohatou na přírodní zdroje, avšak nízké mzdy odrážejí sociálně-ekonomické výzvy, kterým tato země čelí. 
  3. Indie - Indie se umisťuje na třetím místě s průměrnou měsíční mzdou ve výši 3 311,88 Kč. Přestože Indie je druhou nejlidnatější zemí světa a má rozmanitou ekonomiku, nízké mzdy odrážejí nerovnosti a výzvy spojené s rozvojem.
  4. Tádžikistán - Tádžikistán se umisťuje na čtvrtém místě s průměrnou měsíční mzdou 3 544,79 Kč. Tádžikistán je postsovětskou zemí, která se potýká s ekonomickými výzvami a omezenými příležitostmi pro své obyvatele.
  5. Surinam - Surinam se umisťuje na pátém místě v našem seznamu s průměrnou měsíční mzdou ve výši 3 609,91 Kč. Jedná se o malý stát nacházející se na severovýchodním pobřeží Jižní Ameriky. Ekonomika Surinamu je z velké části založena na těžbě nerostných surovin, zejména bauxitu.
  6. Etiopie se umisťuje na šestém místě s průměrnou měsíční mzdou ve výši 3 637,85 Kč. Etiopie je východoafrická země s velkou populací a rozmanitou kulturou. Většina obyvatel pracuje v zemědělství a drobném podnikání, které často nabízejí omezené příležitosti pro zlepšení životních podmínek.
  7. Senegal - Senegal se umisťuje na sedmém místě s průměrnou měsíční mzdou ve výši 3 685,92 Kč. Senegal je západoafrická země s bohatou historií a kulturou.
  8. Bangladéš - Na osmém místě je Bangladéš s průměrnou měsíční mzdou 4 839,37 Kč. Bangladéš je hustě zalidněná země s rozvíjející se ekonomikou.
  9. Ghana - Ghana obsadila deváté místo s průměrnou měsíční mzdou 5 083,87 Kč. Ghana je jednou z nejrychleji rostoucích ekonomik v Africe, ale nízké mzdy stále přetrvávají a ovlivňují životní úroveň obyvatel.
  10. Indonésie - Na desátém místě je Indonésie s průměrnou měsíční mzdou ve výši 5 123,98 Kč. Indonésie je rozsáhlá země s velkou populací a různorodou ekonomikou, ale nízké mzdy jsou stále výzvou.
  11. Thajsko - Thajsko se umisťuje na jedenáctém místě s průměrnou měsíční mzdou 5 228,73 Kč. Thajsko je oblíbenou turistickou destinací, ale nízké mzdy odrážejí nerovnosti v životě obyvatel v rámci země.
  12. Srí Lanka - 5 256,38 Kč - Na dvanáctém místě je Srí Lanka s průměrnou měsíční mzdou 5 256,38 Kč. Srí Lanka je ostrovní stát v jižní Asii.
  13. Kyrgyzstán - 5 568,55 Kč - Kyrgyzstán se umisťuje na třináctém místě s průměrnou měsíční mzdou 5 568,55 Kč. Kyrgyzstán je horská země v Asii, která čelí ekonomickým výzvám.
  14. Myanmar - Myanmar se umisťuje na čtrnáctém místě s průměrnou měsíční mzdou 6 007,50 Kč. Tato jihovýchodoasijská země nedávno prošla politickými změnami.
  15. Laos - Na patnáctém místě je Laos s průměrnou měsíční mzdou ve výši 6 106,31 Kč. Laos je horská země v jihovýchodní Asii, která se rozvíjí, ale nízké mzdy přetrvávají.
  16. Nepál - Nepál se umisťuje na šestnáctém místě s průměrnou měsíční mzdou 6 209,75 Kč. Tato země v Himalájích má omezené ekonomické možnosti a nízké mzdy odrážejí sociální a ekonomické výzvy, kterým čelí.
  17. Guatemala - Guatemala se umisťuje na sedmnáctém místě s průměrnou měsíční mzdou 6 608,73 Kč. Tato středoamerická země se potýká s nerovnostmi a ekonomickými obtížemi, které ovlivňují příjmy jejích obyvatel.
  18. Zambie - Na osmnáctém místě je Zambie s průměrnou měsíční mzdou ve výši 6 706,13 Kč. Zambie je africká země bohatá na přírodní zdroje.
  19. Turecko - Turecko se umisťuje na devatenáctém místě s průměrnou měsíční mzdou 7 115,48 Kč. I přes svou strategickou polohu mezi Evropou a Asii a rozvinutou turistickou infrastrukturou má Turecko stále značný rozdíl v příjmech mezi jednotlivými regiony.
  20. Kamerun - Posledním na našem seznamu je Kamerun s průměrnou měsíční mzdou 7 175,72 Kč. Kamerun má rozmanitou ekonomiku, která zahrnuje zemědělství, ropný průmysl, těžbu dřeva, rybolov a turismus.

 

Zdroj zde


Kontaktujte nás

Odesláním souhlasím, aby společnost WOLIP s.r.o. jako správce zpracovávala moje osobní údaje v rozsahu uvedeném v tomto formuláři za účelem zodpovězení dotazu. Další informace ke zpracování naleznete v informacích o ochraně osobních údajů.