Please enable JS

Proč při hledání zaměstnání využít personální agenturu?

Proč při hledání zaměstnání využít personální agenturu?
Proč při hledání zaměstnání využít personální agenturu?
26. Srpen 2022

Pokud se ocitnete v situaci, kdy hledáte novou práci, máte naštěstí hned několik možností. Můžete začít aktivně sledovat inzeráty, oslovit konkrétní zaměstnavatele, rozhodit sítě mezi své kamarády a známé, dát o sobě vědět na sociálních sítích anebo můžete oslovit přímo personální agenturu... A máte klid. A proč je výhodné využít služeb personálky? Protože Vám usnadní spoustu věcí!

Proč je výhodné hledat práci přes personální agenturu ať jste skladník nebo manažer? 

Personálky primárně znají perfektně trh práce. Mají svoji vlastní síť kontaktů a mají povědomí o nabídkách práce, které uchazeči v inzerátech nenaleznou. V současnosti mnoho lidí získává práci právě prostřednictvím personálních agentur. Popularita personálek jak ve světě, tak i u nás rok od roku roste. 

Většina spoluprací agentur se zaměstnavateli je dlouhodobá, a díky dobrým vzájemným vztahům se agentury dozvídají o volných pozicích jako první. V některých případech firmy nabídku vůbec neinzerují a přímo zadávají volné pozice personálním agenturám. Díky čemuž vám agentura může nabídnout jedinečnou pracovní příležitost, na kterou byste normálně nenarazili. 

Výhod spolupráce s personální agenturou je pochopitelně mnohem více. Kromě výše uvedené výhody úzké spolupráce se zaměstnavateli, nabízejí agentury pro uchazeče široké spektrum pozic. 

Recruiter z agentury na základě vašeho životopisu vyhodnotí jaký typ práce a zaměstnavatele je pro Vás vhodný a doporučí Vám práci, na kterou by Vás třeba ani nenapadlo zareagovat. Nebo vám doporučí více pracovních nabídek, abyste měl možnost srovnání vícero zaměstnavatelů. Případně Vám rozmluví, abyste se neucházeli o pracovní nabídky, kde máte velmi nízkou pravděpodobnost úspěchu. 

Jen prací to u nás nekončí!

Co je také obrovská výhoda, že vám Recruiter poradí, jak správně napsat profesní životopis a motivační dopis, dá Vám návod jak uspět u pohovoru a hlavně dostanete detailní popis pracovní nabídky, a to nejen s pozitivy, ale upozorní vás i na případná rizika práce u konkrétního zaměstnavatele. Řekne Vám s čím se na pohovoru můžete setkat, jaký je Váš potenciální šéf a seznámí Vás se spoustou informací, které v inzerátu nikdy nenajdete. 

A to ještě zdaleka není všechno. Recruiter z agentury je Váš parťák v procesu hledání nové práce. On Vás provází prakticky po celou dobu Vaší cesty k vysněné práci. Ochotně vám naplánuje termín pohovoru u zaměstnavatele a pokud se nakonec nemůžete dostavit, termín Vám přeplánuje. Pokud se po cestě na pohovor zpozdíte, váš Recruiter Vás omluví u vašeho potencionálního šéfa. Pokud nemůžete např. najít adresu místa kam jedete na pohovor, opět je to Recruiter, kdo Vám pomůže.

Nemusíte řešit nepříjemné otázky ohledně mzdy

Máte špatný pocit, když si máte říct a mzdu? Nic se neděje. Opět máte k dispozici svého Recruitera. Tuto nepříjemnou agendu za Vás vyjedná právě on. Agentura Vám ve většině případů sděluje i výsledek výběrového řízení. Pokud je výsledek pozitivní, můžete věřit, že vám Recruiter s radostí pogratuluje a bude s Vámi sdílet vaše nadšení. Co je však nepříjemné pro každého Náboráře je to, když musí sdělit, že jste neuspěli. On je i tím, kdo pro vás zjišťuje zpětnou vazbu od firmy, co bylo důvodem vašeho neúspěchu, abyste se v budoucnu těchto chyb vyvaroval. 

Zjednodušeně řečeno, agentura Vám práci nabídne, připraví Vás na to, abyste uspěli, snaží se celý proces zrychlit, pokud to je v jejich možnostech a hlavně, po celou tu dobu v tom nejste sami. Takže se určitě vyplatí oslovit agenturu jako první možnost, když hledáte práci. Navíc za celý tento servis nic neplatíte. 

Pokud tedy hledáte aktuálně zaměstnání a rozhodli jste se využít služeb personální agentury, jsme tady pro Vás. Přehled aktuálních pozic naleznete zde. 

Chybělo Vám něco v článku a máte další dotazy? Ozvěte se nám! 


Kontaktujte nás

Odesláním souhlasím, aby společnost WOLIP s.r.o. jako správce zpracovávala moje osobní údaje v rozsahu uvedeném v tomto formuláři za účelem zodpovězení dotazu. Další informace ke zpracování naleznete v informacích o ochraně osobních údajů.