Please enable JS

Proč inzeráty práce neobsahují mzdu? Důvodů je víc

Proč inzeráty práce neobsahují mzdu? Důvodů je víc
Proč inzeráty práce neobsahují mzdu? Důvodů je víc
28. Říjen 2022

Znáte to… Hledáte práci, už několikátý den projíždíte inzeráty a zamýšlíte se nad tím, proč ve spoustě z nich nevidíte mzdu. Čím to je? Máte pracovat zadarmo?  Nebo Vám zlé personální agentury nechtějí tuto informaci sdělit vůbec? Jen tak pro začátek - není to ani jeden z důvodů! Jak to tedy je?

Otázka výplaty je pro nás všechny jednou z nejdůležitějších informací. Jakožto personální agentura jsme na Vaší straně a rádi bychom Vám výšku odměny napsali klidně i do příspěvku. Proč to ale ne vždycky jde?

Všeobecné inzeráty

Personálky často mají klienty, pro které hledají více pracovních pozic. Proto vytváříme jeden příspěvek, ve kterém hledáme zaměstnance pro jednu firmu s širokou škálou pracovních možností. Nejsme proto schopni vypsat mzdu pro 6 typů zaměstnání do jednoho příspěvku. Buďte si však jistí, že  mzda je jedním z prvních témat, o kterých se s Vámi budeme bavit.

Otázka mzdy je i pro zaměstnavatele složitá

Často firmy nechávají představu výplaty na uchazečích. To znamená, že pokud se do firmy hodíte a přijdete na pohovor, dáme dohromady Vaši představu o mzdě a pokusíme se ji pro Vás se zaměstnavatelem vyjednat. Často uchazeči zaujmou naše klienty natolik, že nakonec přistoupí na vyšší mzdové požadavky, než-li původně zamýšleli. 

Mzda na míru

Ať už hledáte práci ve strojírenství, nebo v Automotive - Vaše zkušenosti a schopnosti jsou pro firmy prioritou. Proto často máme k dispozici mzdové rozpětí, které přizpůsobujeme na míru uchazeči. Pokud bychom napsali výši odměny, kterou zamýšlíme pro člověka s dvěma lety praxe, odradí to více zkušené uchazeče, které by však firma byla ochotna zaplatit jinak a naopak. Jinými slovy - za zkoušku nic nedáte, i když předem nevíte výši mzdy.

Základní mzda není všechno

K prvotní sumě se následně přidává spousta dalších benefitů. Ať už je to navyšování, osobní ohodnocení, zvýšení výplaty po zkušební době o 10 % a tak dále. Rádi s Vámi všechny tyto příplatky probereme na pohovoru - vypisovat je do inzerátů na sociálních sítích je zdlouhavé. U prokliku na danou pozici na našem webu je však zpravidla najdete.

Věřte, že pro nás je otázka mzdy stejně důležitá, jako pro Vás. Jen se nacházíme trošku v jiné pozici a ne vždy Vám tuto informaci můžeme sdělit veřejně prostřednictvím sítí. Rádi však probereme Vaše možnosti hned po tom, co nám zašlete svůj životopis. Těšíme se na vaše mzdové požadavky u pohovorů ve WOLIPu :-).

 

Chybělo Vám něco v článku a máte další dotazy? Ozvěte se nám!


Kontaktujte nás

Odesláním souhlasím, aby společnost WOLIP s.r.o. jako správce zpracovávala moje osobní údaje v rozsahu uvedeném v tomto formuláři za účelem zodpovězení dotazu. Další informace ke zpracování naleznete v informacích o ochraně osobních údajů.