Please enable JS

Kam po střední škole? Absolventi, poradíme Vám!

Kam po střední škole? Absolventi, poradíme Vám!
Kam po střední škole? Absolventi, poradíme Vám!
12. Květen 2023

Jelikož se momentálně nacházíme v období „zkoušek života“, rozhodli jsme se dnešní článek věnovat právě Vám, absolventům. Jelikož totiž možná poprvé budete opravdu řešit, kam budou vaše kroky směřovat dál. No a na výběr toho máte více než dost! Takže kam po škole? Maturita v kapse, a teď jazykový kurz, vysoká, cesta do zahraničí nebo první zaměstnání? Pojďme si tedy stručně shrnout, co všechno můžou absolventi podniknout!

Vycestujte!

Jste dobrodruh tělem i duší? Pak je cesta do zahraničí určitě něco pro Vás! Nemyslíme tedy dovolenou, ale spíše zařízení si brigády ve Vaší vysněné destinaci. Existuje spousta agentur a programů, které Vám s vycestováním pomohou. Finance pak nemusí hrát tak velkou roli a kromě nových zkušeností si také můžete něco vydělat, poznat nové přátele a zlepšit si jazyk! 

Zlepšit si angličtinu, španělštinu, nebo francouzštinu?

Když už jsme u těch jazyků, další možností je jazykový kurz v zahraničí, kterým také můžete spojit příjemné s užitečným. Náklady budou sice vyšší, ale můžete se spolehnout na profesionální vedení při zlepšování Vašich komunikačních dovedností s rodilým mluvčím a po škole si třeba zajít na pláž! Zkuste pohledat na internetu a určitě najdete spoustu inspirace na zážitky! 

Prodloužení studentských let

Pokud se Vám ještě nechce vstupovat do „světa dospělých“, můžete po maturitě ještě chvíli zůstat v lavicích. Vysoké školy již tedy uzavřely přihlašování, ale pořád můžete zkusit dodatečná přijímací řízení, soukromé školy, nebo vyšší odborné školy. Pokud už víte, kam byste v životě rádi směřovali, můžete si také doplnit vědomosti praktickými kurzy, kterých jistě najdete nespočet. Certifikáty se budou vyjímat ve Vašem životopisu.

Chci mít vlastní peníze

Už Vás nebaví brát malé kapesné a poslouchat maminku, které se nelíbí, jak si stelete postel? V tom případě je nejvyšší čas se osamostatnit! V prvé řadě je dobré si sednout a sepsat životopis. Co všechno v něm nesmí chybět se dočtete ZDE. No a následně byste si měli rozmyslet, co by Vás mohlo bavit. 

Firmy rády zaměstnají šikovné mladé absolventy s chutí do práce! Nemusíte se tak bát, že si práci nenajdete, pracovní trh je totiž momentálně ve fázi, kdy je více pracovních nabídek než uchazečů. V zaměstnání Vás zpravidla čeká podrobné zaškolení se zkušeným pracovníkem. To, že Vám něco ze začátku nepůjde, je v pořádku, a firmy jsou na to připravené. Žádný učený z nebe nespadl…Nestyďte se tedy na cokoliv ptát a ujišťovat se, služebně starší kolegové Vám jistě rádi poradí. 

No a konkrétní místa, kde nechybí ani nabídka práce pro absolventy, si můžete zobrazit přímo ZDE! Pokud by Vás nějaká z pozic zaujala, neváhejte se nám ozvat, určitě pro Vás něco najdeme! 

Celý tým WOLIP Vám tímto gratuluje k úspěšné maturitě a držíme palce v pracovním životě!


Kontaktujte nás

Odesláním souhlasím, aby společnost WOLIP s.r.o. jako správce zpracovávala moje osobní údaje v rozsahu uvedeném v tomto formuláři za účelem zodpovězení dotazu. Další informace ke zpracování naleznete v informacích o ochraně osobních údajů.