Please enable JS

Nejvyšší průměrné platy ve světě aneb kde se vyplatí pracovat?

Nejvyšší průměrné platy ve světě aneb kde se vyplatí pracovat?
Nejvyšší průměrné platy ve světě aneb kde se vyplatí pracovat?
22. Červen 2023

V předchozích týdnech jste si u nás na blogu mohli přečíst žebříček zemí s nejnižšími platy na světě. U tohoto tématu se však nabízí představit i země, kterým se naopak velmi daří a budou pro Vás lákavé. V dnešním článku Vám tedy přinášíme seznam zemí s nejvyššími průměrnými měsíčními platy na světě, který Vám může posloužit jako inspirace při hledání práce nebo při rozhodování o mezinárodní kariéře.

  1. Švýcarsko - Na prvním místě se umístilo Švýcarsko s průměrným hrubým platem 179 446,77 Kč, které je známé svou překrásnou alpskou krajinou, jezerem Ženeva a bohatou historií. Má jednu z nejvyšších životních úrovní na světě a je domovem mezinárodních organizací jako je OSN nebo Mezinárodní Červený kříž. 
  2. Lichtenštejnsko - Lichtenštejnsko je malá země mezi Švýcarskem a Rakouskem, která obsadila druhé místo v našem seznamu s průměrnou mzdou 144 764,03 Kč. Je to konstituční monarchie, jejíž hlavou je kníže. Má prosperující ekonomiku s vysokým životním standardem a nízkou nezaměstnaností. 
  3. Dánsko - Země ležící na severu Evropy s průměrnou měsíční hrubou mzdou 142 387,44 Kč skončila na třetím místě. Dánsko má vysokou životní úroveň a je považováno za jednu z nejšťastnějších zemí na světě s velice vysokým sociálním zabezpečením.
  4. Spojené státy - Spojené státy jsou největší ekonomikou světa s průměrnou měsíční hrubou mzdou 136 910,08 Kč. Mají velký vliv na světovou politiku, ekonomiku a kulturu. Spojené státy jsou domovem mnoha světově známých firem a institucí a nabízejí širokou škálu pracovních příležitostí. Průměrné platy se liší v závislosti na regionu a odvětví.
  5. Lucembursko - Lucembursko je malá země nacházející se v srdci Evropy s průměrnou měsíční hrubou mzdou 118 057,53 Kč. Je jedním z nejbohatších států světa a sídlí zde mnoho mezinárodních finančních institucí. Lucembursko je také známé svými hradními zříceninami a malebnými vesnicemi.
  6. Monako - Monako je malý stát ležící na francouzském pobřeží Středozemního moře s průměrnou měsíční hrubou mzdou 116 515,77 Kč. Je to známá daňová oáza a luxusní destinace pro bohaté a slavné. Monako je známé svými kasiny a luxusními hotely, má vysokou životní úroveň a nízkou nezaměstnanost. Hlavou státu je kníže.
  7. Singapur - Singapur je městský stát a ostrovní země v jihovýchodní Asii s průměrnou měsíční hrubou mzdou 113 061,23 Kč. Je jednou z nejvyspělejších ekonomik světa a finančním centrem Asie. Singapur je známý svou moderní architekturou, bohatou kuchyní a čistotou. Průměrné platy jsou zde vysoké díky prosperujícímu obchodu a finančnímu sektoru.
  8. Německo - Německo je největší ekonomikou v Evropské unii a jednou z předních světových ekonomik s průměrnou měsíční hrubou mzdou 109 863,63 Kč. Země je známá svou průmyslovou výrobou, technologickými inovacemi a vysokou kvalitou vzdělání. Průměrné platy v Německu jsou konkurenceschopné a země nabízí širokou škálu zaměstnání v různých odvětvích.
  9. Austrálie - Austrálie je kontinentální země a současně světadíl s průměrným měsíčním hrubým platem 105 100,88 Kč. Má rozmanitou přírodu, včetně ikonických lokalit jako Velký bariérový útes a Ayers Rock. Austrálie má rozvinutou ekonomiku s důrazem na těžbu surovin, zemědělství, turismus a služby.
  10. Nizozemsko - Nizozemsko je země ležící v západní Evropě a je známé svými tulipány, větrnými mlýny a kanály. Průměrný měsíční hrubý plat je zde 103 906, 29 Kč. Má silnou ekonomiku a je domovem mnoha mezinárodních firem. Nizozemsko je známé svým otevřeným a inovativním obchodním prostředím. 
  11. Norsko - Norsko je skandinávská země známá svými fjordy, ledovci a nádhernou přírodou. Průměrnou měsíční hrubá mzda je zde 103 874,92 Kč. Má jednu z nejvyšších životních úrovní na světě a je známé svými ropnými a plynárenskými zdroji. Průměrné platy v Norsku patří mezi nejvyšší na světě a země nabízí výhodné pracovní podmínky.
  12. Rakousko - Rakousko je země ležící v Alpách ve střední Evropě s průměrnou měsíční hrubou mzdou 97 002,83 Kč. Je známé svými horskými krajinami, historickými hrady a kulturním dědictvím. Rakousko má stabilní ekonomiku a vysokou kvalitu života. Průměrné platy jsou relativně vysoké a země je atraktivní pro pracovníky v oblasti turismu, technologií a finančnictví.
  13. Kanada - Kanada je rozsáhlá země v Severní Americe s překrásnou přírodou, vodopády, národními parky a ledovci. Má jednu z nejvyšších životních úrovní na světě s průměrnou měsíční hrubou mzdou 96 113,54 Kč. Průměrné platy v Kanadě jsou konkurenceschopné, přičemž země nabízí široké spektrum pracovních příležitostí.
  14. Belgie - Belgie je země ležící v západní Evropě s průměrnou měsíční hrubou mzdou 95 588,75 Kč. Má vyspělou a diverzifikovanou ekonomiku, včetně silného průmyslu a finančního sektoru. Průměrné platy v Belgii jsou relativně vysoké a země je atraktivní pro profesionály v různých odvětvích.
  15. Finsko - Finsko je severoevropská země s tisíci jezery, lesy a polární září. Průměrný měsíční plat je zde 93 294,65 Kč. Finsko má silnou ekonomiku, zejména v oblasti technologií a inovací. Průměrné platy v Finsku jsou relativně vysoké a země se pyšní vysokým standardem života.
  16. Švédsko - Švédsko je skandinávská země s průměrnou měsíční hrubou mzdou 93 150,48 Kč. Má vyspělou ekonomiku a je známé svým sociálním zabezpečením a progresivními sociálními politikami. Švédsko je lídrem v oblasti inovací a technologií, s mnoha úspěšnými startupy a globálními společnostmi. Průměrné platy v zemi jsou konkurenceschopné a životní standard je vysoký.
  17. Irsko - Irsko je země na západě Evropy 90 540, 20 Kč. Má dynamickou a rozvinutou ekonomiku, s důrazem na obchod, informační technologie a farmaceutický průmysl. Průměrné platy v Irsku jsou relativně vysoké a země přitahuje mnoho mezinárodních společností a odborníků.
  18. Francie - Francie je země bohatá na kulturu, umění a historii s průměrnou měsíční hrubou mzdou 86 551,21 Kč. Je známá svými ikonickými památkami, jako je Eiffelova věž a Louvre. Francie má rozmanitou ekonomiku, která zahrnuje průmysl, zemědělství, služby a cestovní ruch. Průměrné platy v zemi jsou konkurenceschopné a Francie je jedním z největších světových ekonomických hráčů.
  19. Nový Zéland - Nový Zéland je ostrovní země v jižním Tichém oceánu, známá svou úchvatnou přírodou, fjordy, plážemi a horami. Má stabilní ekonomiku s průměrnou měsíční hrubou mzdou 84 781,49 Kč. Průměrné platy v Novém Zélandu jsou konkurenceschopné a země nabízí vysokou kvalitu života a pracovního prostředí.
  20. Izrael - Izrael je stát s bohatou historií s průměrnou měsíční hrubou mzdou 84 504,58 Kč. Má inovativní a technologicky pokročilou ekonomiku, zejména v oblasti high-tech průmyslu, biomedicíny a zemědělství. 

 

Zdroj zde


Kontaktujte nás

Odesláním souhlasím, aby společnost WOLIP s.r.o. jako správce zpracovávala moje osobní údaje v rozsahu uvedeném v tomto formuláři za účelem zodpovězení dotazu. Další informace ke zpracování naleznete v informacích o ochraně osobních údajů.