Please enable JS

Top 10 nejzajímavějších povolání

Top 10 nejzajímavějších povolání
Top 10 nejzajímavějších povolání
10. Červenec 2023

Tohle byste chtěli dělat! Nejzajímavější povolání, která pro někoho můžou být prací snů, se stávají realitou. Od exotických pracovních míst na tropickém ostrově až po neobvyklé náplně práce jako tulení pand, tučňáků nebo zombie. Pojďte se s námi zasnít u těch nejlepších, nebo možná nejzvláštnějších povolání!

Degustátor čokolády - Toto povolání může být sen pro milovníky čokolády. Degustátoři hodnotí různé druhy čokolád podle chuti, kvality a dalších kritérií. Nenechte se ale zmást, kvalitní degustátor se musí naučit rozeznávat i spoustu chuťových tónů, správný lom čokolády i barvu. 

Testovač tobogánů - Ano, je to skutečně povolání! Ti, kteří se specializují na testování tobogánů zajišťují, že tyto atrakce jsou bezpečné a zábavné pro návštěvníky vodních parků. Pro milovníky vodních radovánek splněný sen!

Profesionální divák Netflixu - Pro někoho, kdo má rád filmy a seriály, by se tento úkol mohl zdát jako dokonalá práce. Profesionální diváci Netflixu sledují a hodnotí filmy a seriály, aby pomohli zaměstnavateli vybrat to nejlepší pro své publikum. Celý den u televize s popcornem… kdo by to nebral?

Youtuber - YouTube se stal platformou pro kariéru mnoha tvůrců obsahu. Nahrávání videí o svých vášních, zkušenostech nebo dovednostech a zároveň získávat příjmy z reklam a sponzorství, může být zajímavá náplň práce, která Vám zároveň může vydělat i hodně nadprůměrnou mzdu.

Pojmenovávač odstínů laků na nehty - Za tímto zábavným povoláním stojí kreativní umělec, který vymýšlí atraktivní názvy pro odstíny laků na nehty. Pro nějaké fajnšmekry laků na nehty možná zajímavé - ostružinová, koktejlová nebo lískový oříšek?

Testovač matrací - Představte si, že vaší prací je spát na různých typech matrací a hodnotit jejich pohodlí a kvalitu. Tato práce může být pro mnohé doslova „prací snů".

Profesionální cestovatel - Cestovat po celém světě a zároveň si vydělávat peníze? Pro některé lidi je to realita. Profesionální cestovatelé mohou spolupracovat s cestovními agenturami, blogovat o svých dobrodružstvích a sdílet své zážitky s ostatními.

Profesionální tulič - Tito odborníci se specializují na masáže a terapii, které zahrnují tulení se ke klientům a zajišťují relaxaci a pohodu. V Česku takovíto lidé moc nejsou, zato v oblasti Asie je to poměrně rozšířený flek!

Rezident tropického ostrova - Pracovat jako rezident na tropickém ostrově může znít jako sen. Tato pozice může zahrnovat správu turistických zařízení, péči o okolí a podílení se na místní komunitě. Nicméně nenechte se zmást - i na krásném ostrově mohou být některé výzvy, jako je omezený přístup k některému zboží a službám.

Zombie - Ve filmovém a televizním průmyslu jsou lidé, kteří se specializují na vytváření realistických zombí. Tito herci a rekvizitáři pracují na maskách, líčení a efektech, které dávají zombiím jejich ikonický vzhled. Setkat se s nimi můžete také ve strašidelných domech, kde je doslova jejich náplní práce to, aby byli zombie.

Profesionální mořská panna - Pro některé z vás to možná zní jako pohádka, ale existují lidé, kteří pracují jako profesionální mořské panny. Tito umělci vykonávají vystoupení v akváriích, zábavních parcích nebo třeba na dětských oslavách.

I když některá z těchto povolání mohou působit jako vtip, jsou skutečná a nabízejí možnost neotřelé a zajímavé kariéry. Ať už jste dobrodružné povahy, milujete zvířata, máte vášeň pro zábavu nebo jste kreativní umělec, přejeme Vám, abyste našli práci svých snů! A kdybyste nevěděli kde hledat, můžete se podívat i na naši nabídku ZDE!


Kontaktujte nás

Odesláním souhlasím, aby společnost WOLIP s.r.o. jako správce zpracovávala moje osobní údaje v rozsahu uvedeném v tomto formuláři za účelem zodpovězení dotazu. Další informace ke zpracování naleznete v informacích o ochraně osobních údajů.