Please enable JS

Blog

Dělník nebo filozof? Zbytečné otázky při pracovních pohovorech

Dělník nebo filozof? Zbytečné otázky při pracovních pohovorech

10.06.2022
Na pracovních pohovorech může zaznít spousta otázek. Jejich typy se různí na základě pozice, o kterou se ucházíte. Personalisté mají v oblibě pokládat otázky na kreativní myšlení, vzdělání, motivaci nebo sebekritiku. Je však nutné podávat dělníkovi otázku o jeho kariérních plánech? Člověk za frézou zřejmě nebude filozof a nebude Vám povídat o jeho největších kariérních úspěších. Jaké otázky podle nás nejsou na pohovoru vhodné pro dělnické pozice a proč je vynechat? Pojďme se na ně podívat.
Čtěte dál
Jak se obléct na pracovní pohovor?

Jak se obléct na pracovní pohovor?

03.06.2022
Pracovní pohovor je jistě pro spoustu z nás záležitostí, při které jsou nervy na pochodu. První dojem lze udělat pouze jednou, a tak se přirozeně snažíme ukázat v co nejlepším světle. Jednou z otázek, která nám běhá před pohovorem hlavou je, co si obléct. Jak se vyhnout chybám a zbytečným nedostatkům? Poradíme Vám.
Čtěte dál
Pracovní pohovor, nebo spíše výslech? Personalisté, tohle nedělejte!

Pracovní pohovor, nebo spíše výslech? Personalisté, tohle nedělejte!

27.05.2022
Při pohovorech se často setkáváme s různými přístupy personalistů k potenciálnímu budoucímu zaměstnanci. Každá společnost má svou představu o pracovnících a podle toho jsou také personalisté zaškoleni na pokládání otázek. Je však třeba přizpůsobovat otázky v závislosti na typu zaměstnání, o které se daný člověk uchází. Představíme Vám naši zkušenost, která byla podle nás ze strany personalisty absolutně nezvládnutá.
Čtěte dál

Kontaktujte nás

Odesláním souhlasím, aby společnost WOLIP s.r.o. jako správce zpracovávala moje osobní údaje v rozsahu uvedeném v tomto formuláři za účelem zodpovězení dotazu. Další informace ke zpracování naleznete v informacích o ochraně osobních údajů.